2007 | Naše první vystoupení

Festival2007

Festival „Na vodě“ – Přehrada Lučina u Radějova

V páteční podvečer 24.8.2007 jsme poprvé vystoupili na veřejnosti na 5. mezinárodním křesťanském festivalu „Na vodě“ na přehradě Lučina u Radějova. „Pódium pro hudebníky bylo postaveno na pontonu přímo na vodě přehrady a lehce se s námi kolébalo.

Hráli jsme jako druhá kapela a můžu říct, že to byla zajímavá zkušenost. Slyšeli jsme jen to, co nám dali zvukaři do odposlechů (např. violoncello znělo jako skřípající kolo). Byl jsem z toho tak vykolejený, že jsem jednu písničku začal místo od A od E (což je mimochodem podstatný rozdíl)… Posluchači nám však později řekli, že „venku“ to znělo výborně.

Asi nejlepší kapelou pátečního večera byla slovenská DRUŽINA – něco jako náš Čechomor. Atmosféra na festivalu byla skvělá a nenarušilo ji ani pár kapek v závěru pátečního večera, který po vystoupení anglicko-slovenské kapely HEAVEN´S SHORE, pat­řil místním hasičům, kteří připravili podívanou ve formě barevně nasvícené vodní fontány.“ jholasek Výtěžek z festivalu putoval na humanitární účely, konkrétně na pitnou vodu v Ugandě.