2010 | Rok malých i velkých změn…

IMG_1037

Rok 2010 zbyl pro naši kapelu rokem velkých i malých změn. Někdo má změny rád, jiný ne. Ono ovšem jde o to, o jaké změny se jedná…

PERSONALISTIKA: V oblasti „personální politiky“ (jak nekompromisní může býti čeština v pojmenování odchodů a příchodů nových členů), se nám vrátili manželé Polákovi z daleké Austrálie, kde trávili svůj čas studiem jazyka anglického. Své působení v kapele ukončil Vlastík, čímž nás velmi zarmoutil… Pozici zvukaře vystřídal kutil všeuměl BOB a na pozici nového klávesáka nastoupil výtečný klavírista s jazzovým cítěním, Tomáš.

TEAM BUILDING č.1: V červnu, mezi všemi těmito personálními změnami, jsme na pár dnů zajeli do JEDOVNICE, kde jsme začali cvičit pod taktovkou přísné kapelnice, zcela nový repertoár. Při příležitosti dne otevřených kostelů v Břeclavi, jsme 27.6. vystoupili s několika písněmi v Bílém kostele.

HARDWARE: Také jsme v tomto roce částečně doplnili aparaturu – zakoupili jsme další 2 mikrofony a dvě nové aktivní reprobedny RCF pro odposlechy. Náš nový člen Tomáš si zakoupil nové klávesy Kurzweil SP2XS, no a já dostal od manželky můj vysněný nástroj – novou bezpražcovou baskytaru SPECTORORE s poloakustickým tělem a piezzo snímáním v kobylce. Vojta si pak udělal radost novým kombem Roland a Radek zase novým multiefektem. Prostě, muzika nás baví!

TEAM BUILDING č.2: Poslední říjnový víkend jsme strávili opět v JEDOVNICÍCH (28.-31.10.2010), kde jsme spolu strávili 4 úžasné dny a nacvičili zbytek nového repertoáru, utužili kolektiv, nabrali nové síly a v prosinci vše pak zúročili na sérii vánočních koncertů – v Břeclavi, Hodoníně, Brně…

– jh –