2009 | Jak jsme natáčeli CD…

viola

Od loňského roku se toho opravdu hodně změnilo: měli jsme několik koncertů, pilně jsme cvičili nový repertoár se kterým jsme poprve vystoupili na vánočním koncertu v Břeclavi, Evropu dostihla krize, zbláznili jsme se a natočili naše první cédéčko, do toho všeho nám padla vláda a čeká nás již druhé soustředění v Jedovnicích. Cílem tohoto soustředění není nacvičit nový repertoár, ale kvalitně zaznamenat (natočit) ty písně, které se nevešly na naše CD.

Letošní rok máme jednak obrovskou radost z natočeného CD ale na druhou stranu jsme smutní. Na více než půlrok nám odjedou Magda s Vojtou do zahraničí, kde si chtějí zdokonalit cizí jazyk. Přesto všechno, zůstává pro všechny členy skupiny ŠEPTEM, natočení cédéčka, asi největší událostí tohoto roku. Já osobně byl ve studiu poprvé a měl jsem z toho docela strach. Bláhově jsem si myslel, že přijdeme všichni do studia, zahrajeme a přitom nás natočí. Omyl. Natáčel každý sám do metronomu a puštěného podkladu, který nahrála naše kapelnice na klavír nebo některý z kytaristů. Natáčení probíhalo v břeclavském studiu VIOLA pod dohledem fundovaného zvukového mistra, pana Lendera. Vždy nás nesmírně „potěšila“ jeho věta „lepší už to nebude“… Ač věděl, že máme zajištěno minimum finančních prostředků na vydání CD, šel do toho s námi. Nakonec se nám však podařilo najít další sponzory, kterým tímto děkujeme.

Na CD najde posluchač 13 písní. Na bookletu jsou navíc vytištěny ke všem písním texty. Celé natáčení a vydání CD bylo završeno jeho představením na koncertě 11.4.2009 v v kině Koruna v Břeclavi, kde jako host vystoupil pan Ludo Vladár.

Věřím, že se naše první cédéčko povedlo, že se bude posluchačům líbit a prominou nám případné nedostatky. Jsme pouze amatérská kapela, žádní profíci.

-jh-