2008 | Koncert ve věznici!

Vezeni

Tentokrát jsme hráli v neděli 15.6.2008 na nádvoří Věznice Břeclav. Jako samostatná věznice působí Věznice Břeclav od roku 1997. Do věznice jsou trvale umisťováni pouze muži. Do 31. 12. 2005 fungovala jako věznice vazební. V současné době jsou do ní umísťování odsouzení, kteří jsou soudem zařazeni do věznice s dohledm nebo do věznice s ostrahou. Výkon vazby je zajišťován pouze pro okres Břeclav.

Před patnáctou hodinou odpoledne, když jsme již měli rozloženou aparaturu, začalo pršet. S napětím jsme sledovali obrovský tmavý mrak nad nádvořím věznice, který dokresloval atmosféru a prostředí, ve kterém jsme měli hrát. Naše obavy však byly vzápětí zahnány, zasvítilo sluníčko a my mohli hrát. Ač nám Marek před koncertem sdělil, že tentokrát skoro nebude mluvit, uváděl každou písničku a mluvil více než kdy jindy…

Atmosféra byla příjemná, posluchači velmi pozorní a vděční, a myslím si, že si i něco z našeho koncertu odnesli… Poděkování za uspořádání tohoto koncertu patří vedení věznice a zejména kaplanovi Janu Majerovi! Děkujeme!

-jh-